“Diergeneeskunde gaat verder dan de eigenlijke behandelingen”

Bij de oprichting van Goderis CowCompany, in 1985, was Luc Decorte uit Alveringem een van de eerste klanten. Ook nadat zoon Niels Decorte het bedrijf recent overnam, blijven vakdierenarts rund Marc Goderis en zijn teamgenoten hier wekelijks langskomen voor de preventieve en curatieve diergeneeskunde. “Hun dienstverlening stopt niet na de behandelingen.” 

Vleesvee

vleesveeNiels Decorte runt een gemengd landbouwbedrijf in Gijverinkhove bij Alveringem, waar met hem nu al de vierde generatie aan de slag is. Naast de varkens en de akkerbouw, richt hij zich vooral op vleesvee. “Tegenwoordig hebben we hier een veestapel van een 300-tal koeien. Al ons vrouwelijk vleesvee komt in de slagerij van mijn zus en schoonbroer in Nieuwpoort-Bad terecht”, vertelt hij.

Zijn vader Luc was in 1985 een van Marc Goderis zijn eerste klanten en na de overname blijft ook Niels vertrouwen op de diergeneeskundige diensten van Goderis CowCompany. “De hoofdbrok zijn de keizersnedes. Zo hebben wij er hier 100 à 120 per jaar. Daarnaast volgen de veeartsen ook de vaccinatieschema’s van de kalveren op, en uiteraard doen ze ook aan curatieve diergeneeskunde bij zieke dieren”, zegt Niels.

Aangename samenwerking

“Alle dierenartsen hebben natuurlijk hun kennis en ervaring om de ingrepen te doen slagen. Het team van Goderis CowCompany maakt evenwel het verschil door daarna de situatie actief op te volgen. Ze zijn ook dag en nacht bereikbaar, zonder morren. Dat is een ingesteldheid die ik zeker kan waarderen. Tot slot is er na al die jaren natuurlijk ook een persoonlijke band ontstaan. Al deze zaken maken dat er een aangename samenwerking is”, stelt hij.

Dat partnerschap houdt nu dus al 37 jaar stand … en wordt vervolgd. “Marc en zijn medewerkers zijn zonder twijfel mee verantwoordelijk voor de resultaten van ons bedrijf. Ik ben altijd al tevreden geweest over hun werkzaamheden en onze verstandhouding. Ik zie dan ook echt niet in waarom ik na al die jaren een andere bedrijfsdierenarts zou inschakelen”, besluit Niels.

Meer weten over diergeneeskunde? Contacteer Marc Goderis!

2023-01-17T16:46:07+00:00