Goderis CowCompany op vergadering Westhoek Holsteins

Westhoek Holsteins vzw hield begin november een ledenvergadering rond de afvoer bij melkvee. Vakdierenarts rund Marc Goderis van Goderis CowCompany werd als expert ter zake benaderd om zijn visie rond dit thema uit de doeken te doen. 

‘Het afvoerbeleid actief als werkinstrument gebruiken en hiermee sturen richting financiële optimalisatie, moet een streefdoel zijn. Hoe doen we dit dan het best? Bestaat er een soort formule waar we onze bedrijfseigen omstandigheden en wensen in kunnen stoppen? Kunnen we met een druk op de knop weten of we die koe nu nog mogen insemineren of beter verkopen, vandaag of volgende maand?’

Deze vragen kreeg Marc van WHH voorgeschoteld als insteek voor zijn voordracht. Zijn eigen ervaring, enig opzoekingswerk en de contacten met buitenlandse collega’s resulteerden in een presentatie, die u via onderstaande link kan downloaden. Hij heeft het daarin niet alleen over opruiming zelf en de redenen daartoe, maar behandelt ook het aanhouden van oudere koeien, de kostprijs voor de opfok van jongvee, de afkalfleeftijd en de opfok van kalveren.

Afvoerbeleid melkvee

 

Meer weten over bedrijfsbegeleiding? Contacteer Marc Goderis!

2019-11-07T11:41:25+00:00