Goderis CowCompany gaat samenwerken met The Koi Company

Bij de start van het nieuwe kwartaal kondigt Goderis CowCompany uit Leisele vol trots de samenwerking aan met The Koi Company uit Hooglede. Enigszins verrassend, want beide bedrijven zijn dan wel bijna-naamgenoten; ze zijn actief in totaal verschillende branches van de dierenteelt. Toch zijn er ook overlappingen en synergieën, onderstrepen alle aandeelhouders in dit gezamenlijke persbericht. 

Potentieel

Het oorspronkelijke plan achter de bijzondere samenwerking komt van Wout Goderis, medezaakvoerder bij Goderis CowCompany. Hij gooide het idee eerder dit jaar op de keukentafel ten huize Goderis, tussen de spreekwoordelijke vissoep en patatten. “Onderweg naar een melkveehouder met onze klauwverzorgingsbox, merkte ik plots het bord van The Koi Company op. De gelijkenis met onze bedrijfsnaam liet mij niet meer los en ook na het bekappen van de hele veestapel bleef die naam door mijn hoofd spoken”, vertelt hij.

Wat begon als een leuke gimmick, werd echter al snel bittere ernst. “Toen ik Wout zijn relaas hoorde, zag ik meteen potentieel in een samenwerking met deze siervistelers. Niet zozeer om het hoofd boven water te kunnen houden, want wij boeren goed met onze CowCompany”, vult vader Marc Goderis aan. Samen met de vele klanten vierde hij vorige zomer nog het 35-jarig bestaan van zijn dierenartsenpraktijk. “Ondertussen breidden we ons dienstenpakket fors uit, terwijl we al die tijd ook zelf actief bleven als rundveehouders. Nu komt er dus nog een nieuwe pijler bij in onze activiteiten.”

Veel gelijkenissen

Voortaan kun je bij Goderis CowCompany namelijk niet alleen terecht voor ventilatie-, maar evenzeer voor filtratiesystemen. En naast de rantsoenberekeningen voor koeien, vind je hier weldra ook visvoer. Dit telkens specifiek voor de teelt van Japanse kois. “Wie ons wat kent, had wellicht eerder verwacht dat we ons met onze blik op het Oosten op de markt van Wagyu zouden richten. Maar wie ons écht kent, weet dat wij net zo’n grote vis- als vleesliefhebbers zijn”, glimlacht Wout.

“Na een bedrijfsbezoek aan The Koi Company was alles snel in kannen en kruiken – en viskommen. Als West-Vlamingen spreken wij dezelfde taal en we runnen allebei een familiebedrijf. Al gauw merkten we ook dezelfde passie en gedrevenheid bij de broers Joaquin en Nicolas Jonnaert, die net als wij alleen maar het beste willen voor hun dieren”, somt Marc de gelijkenissen tussen beide bedrijven op.

Ook bij The Koi Company, opgericht in 2018, reageren ze graag op de samenwerking. “Van bij de start is het ons doel om in deze nichemarkt uit te groeien tot dé referentie in Europa. Met de zakelijke tips die we krijgen van Goderis CowCompany kunnen we deze droom effectief waarmaken”, maken de broers Jonnaert zich sterk. Zij hebben samen 50% van de aandelen van de nieuwe CowKoiCompany in handen. “Anderzijds zullen ook wij onze ervaring met hen delen. En we selecteren natuurlijk de allerbeste kois voor de familie Goderis en andere liefhebbers uit hun klantenbestand.”

Geen visboeren

Voor alle duidelijkheid worden Marc en Wout – alsook de andere teamleden van Goderis CowCompany – geen visboeren. Andersom blijven Joaquin en Nicolas zich voor de volle 100% focussen op hun specialisatie. Met de samenwerking, die start op 1 april, verandert er dus niks aan het personeelsbestand van beide ondernemingen. “Wel zijn we nog steeds op zoek naar versterking voor ons team van klauwverzorgers“, merkt Wout nog op. En dàt is geen aprilgrap.

2023-03-31T20:38:25+00:00