Goderis CowCompany investeert alweer in nieuwe klauwverzorgingsbox

Nadat we eerder al met een aantal WOPA-klauwverzorgingsboxen de boer op trokken en vorig jaar fors investeerden in een Amerikaanse box van Appleton Steel, breidt Goderis CowCompany haar machinepark nu uit met zo’n nieuwe ‘big boy’. Zo krikken we de capaciteit van deze dienst verder op, en dat op een efficiënte en diervriendelijke manier. 

Vinger aan de pols

Met een handvol klauwverzorgers binnen ons team is klauwverzorging een belangrijke pijler in het totale dienstengamma van Goderis CowCompany. “Zoals voor al onze andere diensten, werken we hierbij steeds volgens de nieuwste technieken en technologieën”, zegt Wout Goderis. “Na enkele studiereizen in de VS schaften we ons vorig jaar een Amerikaanse klauwverzorgingsbox aan, die vooral uitblinkt in efficiëntie en diervriendelijkheid. Zo komt die zowel ons, de veehouders als de dieren zelf ten goede.”

Kleine broer

Aan die ‘big boy’ hangt evenwel een stevig prijskaartje vast; ook al omdat de investering gepaard ging met de aanschaf van een vrachtwagen met kraan en de nodige opleidingen van alle betrokken medewerkers. “Om die inspanningen maximaal te laten renderen, besloten we nu te investeren in een tweede box van dezelfde fabrikant. Die lieten we iets compacter bouwen dan de eerste, zodat de twee Appleton-boxen mooi naast elkaar in de laadruimte van de vrachtwagen passen”, legt de klauwverzorger van Goderis CowCompany uit.

Appleton Steel Goderis CowCompany

De twee klauwverzorgingsboxen passen naast elkaar in de laadruimte van de vrachtwagen

Verdubbelde capaciteit

Hiermee verdubbelt dus de capaciteit met één transport en kunnen we nu hele grote veestapels aan; dichtbij of veraf. “Per box kunnen we op een werkdag zo’n 100 à 120 dieren verzorgen, met telkens twee man per box”, weet Wout. “De nieuwe klauwverzorgingsbox is natuurlijk verder doorontwikkeld en biedt daarmee nog enkele voordelen ten opzichte van de voorganger. Zo is die door de compactere bouw mobieler en soepeler om te manoeuvreren. Daarnaast is er een andere buikband, waardoor de koeien beter ondersteund worden. En dankzij de nieuwe voordeur, die meer open is, is er een nog betere cowflow.”

Versterking gezocht

Voor een optimale dienstverlening zijn we momenteel trouwens op zoek naar een extra klauwverzorger binnen ons team. Lees hier de vacature en contacteer ons snel!

Meer weten over klauwverzorging? Contacteer Wout Goderis!

2023-07-14T12:47:00+00:00